Monday, August 6, 2012

Benda Yg X Suka/Benci = Benda Yg Baik Utk Kite & Benda Yg Kite Suka Gler2 = Mngkin x Elok Bg Kite...ye ke?

Assalamualaikum...topik kite pd ptg ni  adlh seperti di atas..ermmap pndpt korg tntg tajuk ni?korg pernh rasai tak tajuk ni kt diri korg?atau kat sape2 b'dekatan dgn korg?..mungkin ad kan...

Mungkin betul ap yg dimaksudkan dgn tajuk ni...sebab sesuatu yg kite suka sgt2 tp akhirnya tak jadi milik kita, mungkin saat itu kite akn rs down..tp lm2 benda sbnrnya baik utk kite..cthnya, ad kwn ak sorg ni, dia ambk kptsn utk pts dgn someone yg dia syg gler2 tp dia rs mcm ad smthing xkena dlm p'hbgn diorg..akhirnya dia pts talak 4, duk dlm 2 bulan, akhirnya dpt tahu yg bekas dia dulu ni ad buat hal yg sgt memalukan...kwn ak rs b'syukur sgt coz xde ap2 hbgn dgn dia...mungkin ini yg dimaksudkan dgn tajuk ni, kwn ak xsuka nk b'pisah dgn bekas dia dulu coz nti rindu la, teringat la..n blabla..yg jiwang2...tp sbnrnya, baik utk dia b'pts awl coz rahsia bekasnya dulu dah t'bongkar..huhu..

lagi...kwn ak gak, mak we dia ajk kawin, tapi dia mcm xready ag & pd ms yg sm dia syg sgt2 kat mak we dia ni..mcm mn tu..?? akhirnya dia bt kptsn x jd kawin dgn mak we dia coz dia sbnrnya nk luangkan ms dgn mak bapak dia n adik bradik dia dulu be4 kawin coz nti da kawin bnyk yg terikat & tanggungjawab..dgn sbb itu dia dpt bls js mak bapak dia dulu..dpt bwk adik beradik dia jln2 pusing dunia...nti dah smpai ms dia cr juga jodohnya...kata org "klau dah jodoh, pi la utara ka, gi timur ko, akn b'temu jugak" betul tak??...=)

& bg ak, tajuk ni juga jd sbg motivasi utk ak terus think po+ klau ad problem dtg...=)
(mood: bila nk mkn byk tp akn jd gemuk, nk shopping bnyk2 tp duit dah bnyk habis, kereta ad tp xde lesen bwk mtor je...)

2 comments:

  1. yg penting jgn feeling2...
    huuuhuhu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..penting tu..utk sem ni je..pastu xde dah..hehe

      Delete